Nå som høsten er kommet er det på tide å hekle pulsvanter - på en kveld

Jeg synes pulsvantet er stilig og et tilbehør som jeg har blitt veldig glad i. Det gjør antrekket mer personlig og det varmer også. Blir de for varme er det bare å legge de i vesken. Jeg har heklet noen pulsvanter og har blitt veldig glad i det enkle designet. Og det beste er at det tar kun en liten kveld å hekle de. Her er en kollasj som viser fire pulsvanter jeg har heklet/designet det siste året.


 

Hvite pulsvanter 

De hvite pulsvantene ble jeg ferdig med for noen minutter siden og er heklet i Drops Flora. Det gikk med litt over et nøste.Her er oppskriften på de hvite pulsvantene heklet i stavgrupper: La opp 36 luftmasker. Første rad: *Jeg hoppet over 2 første luftmaskene. Der etter heklet jeg 3 staver i neste luftmaske, hoppet over 2 luftmasker fra forrige rad og heklet 1 fastmaske * Dette gjentok jeg 11 ganger slik at det ble 12 stavgrupper. Heklet sammen med en fastmaske slik at det ble en ring.

Andre rad: * Startet med 3 staver i nederst mellom stavgruppene fra forrige rad, og heklet en1 fastmaske på toppen av stavgruppen fra forrige rad. * Dette gjentok jeg 12 ganger. Avsluttet med å hekle sammen startstavgruppen.  

Her er et bilde etter fire rader:


 

Gjentok den første og andre raden til jeg hadde fått 9 stavgrupper.  Passet hele tiden å telle at jeg hadde 12 stavgrupper. Nå jeg hadde fått 9 stavgrupper felte jeg ut med en stavgruppe til slik at pulsvanten skal sitte pent på hånden. Heklet videre til jeg hadde 17 stavgrupper.

Her kan dere se bilde av pulsvanten ferdig hvor utfellingen kommer tydelig frem.Flerfargede pulsvanter

Disse flerfargede pulsvantene har jeg brukt en del. Passer når jeg ikke har så mye farger på ellers. Her ligger hekleoppskriften. Garnet jeg benyttet er var Babygarn, superwash/merinoull fra Trysil Jeg benyttet fem farger og det var ikke rare garnet som gikk med.


 

Blå pulsvanter

Disse blå pulsvantene er heklet i et nydelig garn, Alpaca Drops som ble benyttet til disse blå pulsvantene. Her ligger hekleoppskriften. Disse passer utmerket til olabukser.


 

Svarte pulsvanter

Disse pulsvantene kan også brukes innendørs og utendørs. .Garnet jeg benyttet var også alpakka garn fra Alpaca Drops . Det er disse pulsvantene jeg har brukt mest, Svart er og forblir min favorittfarge. Her ligger hekleoppskriften.

 Håper dette kan være til inspirasjon til andre hekleglade.....

#hekling #hekleglede "hekleblogger #pulsvanter

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Nina Høkeli

Nina Høkeli

53, Hvaler

Ønsker deg som leser hjertelig velkommen til min hekledagbok :-). I denne bloggen deler jeg min hobby og lidenskap for hekling. Ønsker du å kontakte meg er min e-post: post@ninahokeli.no

Kategorier

Arkiv

hits